Mikrolån

Døde din bærbare computer lige i eksamensperioden? Her er nogle grunde til, at du måske har brug for et lille lån. Måske en af disse kunne hjælpe.

Hvad er et mikrolån?

Mikrolån er tilgængelige for to hovedtyper af lån; smålån til private eller mikrolån til fattige i udviklingslande. Denne artikel omhandler desværre kun smålån, så husk at tjekke DIIS.dk ud, hvis du er interesseret i mikrolån i udviklingslande. Denne side burde være mere om, hvad du mangler, og hvordan du har råd til det. Du kan få disse ting udover et mikrolån.

Du skal være åben for at låne de ting, du lige har brug for.

Et mikrolån er et mindre forbrugslån med en kort tilbagebetalingstid. De kan også kaldes minilån, kviklån, lynlån og så videre. Et mikrolån dækker typisk samme type lån, men der er også nogle forskelle

Det er svært at definere, hvad mikrolån konkret er; det handler mere om processen.

Realkreditlån på op til 1 år med en maksimal lånesum på 10.000 kr

Så hvad kan du låne til?

Lånet vil blive givet til dig uden krav om bevis for, hvad du vil gøre med pengene. Det betyder, at du kan bruge dine lån, som du vil: på en ferie, for at tage på festival, for dine børn og på dig selv. Hvis du bliver ved med at læse, fortæller jeg dig, hvordan du finder et rentefrit mikrolån.

Mikrolån kan nemt findes på internettet – bare lav en Google-søgning efter et online mikrolånfirma.

Der er mange långivere at vælge imellem såsom Vivus, DER, Ferratum og Simbo. Der er en derude for alle.

De bedste lån er dem, der er de billigste, har de rimeligste renter og giver dig maksimale fordele. Det kan være svært at finde alle disse tre ting på ét sted, men ikke med vores nyeste funktioner. Når du klikker ind på vores blog eller trykker enter i din browser, vil et automatisk opdateret feed vise alle de bedste tilbud på mikrolån, som

På oversigtssiden kan du blandt andet se ÅOP (årlig procentsats), hvilket betyder, at du kan sammenligne lån af forskellige typer. Det er især vigtigt, når du har lån med forskellige tilbagebetalingstider. Du kan læse mere om, hvordan du sammenligner lån nedenfor

Hvad koster et mikrolån?

Et mikrolån er et mindre forbrugslån på op til 10.000 kr. Med denne type lån skal du kun tilbagebetale det, du låner én gang i én stor rate. Den rente du betaler varierer afhængigt af varighed og beløb (f.eks. kan det være op til 15%). For at optage et mikrolån er det vigtigt nøje at overveje hvad

Rente

Renten er den nominelle rente, du skal betale på dit lån. Det er den såkaldte nominelle rente, du kender fra dit banklån, som du rent rentemæssigt skal betale for at lave dette lån.

Renten kan være så lav som 20 %, men den beregnes månedligt. Derudover er der en variabel lånerente, som du skal være opmærksom på.

Gebyrer

Mikrolån opkræver normalt et engangsgebyr for oprettelse. Det kan kaldes noget som “etableringsgebyr” eller “startgebyr”. Hvis du laver et sms-lån, er tilbagebetalingsperioden ofte kort, så det er sandsynligt, at du ikke skal betale noget ekstra, før din næste betaling skal betales.

Et gebyr er ikke det samme som renter, hvorfor du skal beregne din ÅOP. Dette vil give dig den sande pris på dit lån. Hold styr på dit årlige gebyr, samlede kreditbeløb og månedlige gebyrer, så du kan se, hvor mange penge du betaler tilbage over tid.

ÅOP

ÅOP, eller den årlige omkostninger i procent, er en målestok til sammenligning af mikrolån. Det tager højde for hele det beløb, du betaler over et år til en fast rente. Det inkluderer alle ekstra omkostninger forbundet med lånet

Lånevagthunde er en fantastisk måde at få de bedste tilbud på lån, mest fordi de kan sammenligne priser, der er forskellige for alle slags lån. Det er også nemt at sammenligne dem og finde det billigste tilbud.

Alligevel er det vigtigt at vide, at mikrolån har en høj ÅOP. Det skyldes, at løbetiden på eksempelvis et mindre lån er så kort. Når en løbetid er så kort, ville selv en ÅOP så lav som 5 % være ret høj.

Rentefri mikrolån

De fleste låneselskaber tilbyder rentefrie mikrolån, men Vivus og Ferratum er i øjeblikket på toppen af spillet. De håber, at du vil optage flere lån i stedet for blot at betale et af.

Mens kun små rentefrie mikrolån er tilgængelige, er der nu en håndfuld virksomheder, der tilbyder rentefrie aftaler med betalinger spredt over et år. Disse tilbud varierer fra virksomhed til virksomhed, så tal med din valgte udbyder om deres tilgængelige muligheder

Sørg for at gennemgå de samlede kreditomkostninger og den indgåede kreditaftale fra ende til anden, så du er sikker på, at du ikke lige pludselig skylder mange penge på et online lån, der lige har ødelagt din økonomi.

Kontroller det samlede tilbagebetalingsbeløb og sørg for at beregne din økonomiske situation, inden du beslutter dig for at optage et mikrolån. Sørg for at lave et grundigt og velovervejet hjemmearbejde, inden du tager imod et mikrolån, da det samlede beløb og løbetiden vil indgå i din endelige aftale.

Husk på, at du skal se på den årlige procentsats (ÅOP) i stedet for renten, når du leder efter et rentefrit lån. Hvis der ikke er nævnt en ÅOP, eller hvis den er nævnt, men har en 0%, så ved du, at lånet ikke vil være rentefrit. Sørg for at tjekke, om der er nogen bøder forbundet med manglende betalinger

Kunne du tænke dig at optage et mikrolån eller kviklån?

Mikrolån er ikke en bestemt type lån, men snarere en generel betegnelse, der bruges til at beskrive mindre lån. I modsætning til almindelige lån har de mange lighedspunkter med andre former for minilån som fx sms-lån.

Det er her, det bliver interessant. Skal du låne et par tusinde kroner, er der flere muligheder for dig. Du kan enten optage et ‘hurtiglån’, som normalt tilbyder at låne 5.000 kr. Mange mennesker har brug for penge til bestemte formål, og de kan enten få dem i en bank, hvor lånetiden typisk er et år, eller låne dem hos et sms-låneselskab, hvor løbetiden på lånet er 3-6 måneder. Renterne på disse steder er henholdsvis højere og lavere.

Så hvad er fordelene ved at få mikrolån frem for almindelige lån? For det første har mikrolån normalt lavere rente end kviklån. Ud over det er de normalt lettere at få fat i. Det kan være en fordel, hvis du ikke har den bedste kreditscore. De fleste, der får afslag på et kviklån, er mere tilbøjelige til at få godkendt et mikrolån. Hvis din kredit kun er i orden, så er der ingen skade i i det mindste at ansøge om et af disse lån.

Det kan virke kompliceret i starten, men prøv bare at få hovedet omkring det grundlæggende i det. Mange mennesker er ikke klar over, at de kan læse termer i mikrolån i mindre skrift og i detaljer. De er måske ikke klar over omkostningerne, renter og så videre. Hvis du er uenig i noget, kan det nemt blive dyrt, og du kan miste alt i en fart. Det er vigtigt at læse kontrakter omhyggeligt, før du underskriver noget

Kan jeg stadig få et mikrolån med en RKI og dårlig kredit?

Svaret på dette spørgsmål er desværre ikke så fantastisk, men hvis du er registreret i RKI eller debitorregisteret, så fortvivl ikke. Du kan nemt finde andre finansieringsmuligheder. Hvis du er opført i Kreditrisikoregisteret (RKI) vil udbydere af lån for det meste afvise dig, selvom det skal søge om et mikrolån i Danmark.

Du kan ikke få et mikrolån, når du er i RKI, men der er heldigvis andre muligheder. Du kan for eksempel finde en medunderskriver, der vil kunne garantere dit lån. Mange långivere vil acceptere dette, men der er mange, der vil opkræve dig flere renter og månedlige gebyrer af frygt for misligholdelse.

Mikrolån til de fattige i den tredje verden

Vi nævnte i begyndelsen af denne artikel, at der er en anden type mikrolån. Det er en form for lån, der kan gives til en person i et udviklingsland. Det kan for eksempel være et lån til en kvinde i Sudan, der ønsker at starte en lille restaurant, eller en mand i Bangladesh, der vil investere i redskaber til landbruget.

De fleste låneudbydere tilbyder normale mikrolån, men der er også nogle portaler, der tilbyder forskellige vilkår alt efter dine behov. Mikrolån er beregnet til at være investeringer, ikke udviklingsbistand. De kan dog yde støtte til andre, mens du får nogle fordele tilbage. På denne måde hjælper du dig selv og alle andre på samme tid.